Monday, May 10, 2010

GOOGLE i SEO fenomen

Kada potrošači traže proizvode ili usluge putem interneta, oni ukucavaju određene termine na pretraživačima (Google, Yahoo. MSN, Bing...). Prema istraživanjima, 67% korisnika zadovolji svoju potrebu sa prva tri pogodka na pretraživaču, a 90% sa prvih 10! Da bi ste dospeli do prve strane potrbno je dosta vremena i znanja i mi Vam u tome možemo pomoći!

Verovatno ste do sada više puta čuli da se pominje SEO. SEO je skraćenica od engleskog Search Engine Optimization. O čemu se zapravo radi: optimizacija web sajta je jedna od ključnih stvari kada govorimo o uspehu nekog web sajta. Naime, zamislite svoj web sajt koji izgleda atraktivno, ima kvalitetan sadržaj, ali nema posetioce koji to sve treba da vide!
Pravilnom optimizacijom za pretraživače doćićete do svog glavnog cilja, a to je da Vaš sajt radi za Vas, dovlači nove kupce, edukuje ih i što je najbitnije štedi Vaše dragoceno vreme!
U tu ruku, neophodno je preduzeti ceo niz zadataka u cilju podizanja ranga vašeg sajta na lestvici pretraživača. Taj proces zovemo, iako zvuči kao pleonazam, SEO(search engine optimization)optimizacija. SEO optimizacija je dakle proces kroz koji vaš sajt dobija na vrednosti u pretragama koje ljudi na internetu prave.

No comments:

Post a Comment