Monday, May 10, 2010

CMS i ODRŽAVANJE WEB SAJTOVA

Održavanje web sajtova je kontinuiran proces dodavanja i izmene informacija na sajtu, izmena sadržaja, postavljanje novih tekstova, fotografija, medijskih sadržaja, ali i proizvoda, instaliranih skripti, baza podataka i ostalih vizuelnih elemenata zavisno od potreba naručioca.

U tu svrhu je važno konstatno osvežavati web sajt sa novim sadržajima, kako bi navikli svoje posetioce da svrate povremeno na vaš sajt i samim tim održali njihovu pažnju i zadržali ih kao svoje klijente. Održavanje web sajta možete da radite u saradnji sa nekom web dizajn agencijom, ili, možete da zatražite da vam u vaš sajt bude implementiran CMS (content management system) sa kojim sve promene možete da vršite sami, kada, gde i kako god vi to želite.
CMS sistem je web bazirana aplikacija, koja je prilagođena za upotrebu širem spektru korisnika.
Tako sa dobro urađenim CMS-om, i običan korisnik sa osnovnim znanjem rada na računaru može da se snađe bez problema. Postoje gotovi, tipski CMS sistemi (Joomla, WordPress..) i oni koji mogu da se urade po potrebi naručioca. Svaki rad u tom smislu je vrlo zahtevan i iziskuje puno sati rada na usavršavanju sistema po potrebi naručioca a samim tim i dosta skuplji od gotovih CMS modela.

No comments:

Post a Comment